voor 4 personen - 20 minuten
Wat je nodig hebt
Ingrediënten
- 300 g in stukjes getrokken gepocheerde kip
- 1 rode ui
- 300 g basmatirijst
- 2 el chili en knoflook of je favoriete currypasta
- 1 el mangochutney
- 400 g kikkererwten uit blik
- 320 g diepvriesspinazie
- 320 g verschillend gekleurde rijpe tomaten
- 400 ml light kokosmelk uit blik
- 15 gr (half bosje) koriander
- 1 eetlepel olijfolie
- zeezout en zwarte peper
Zo maak je het
- Pel en snipper de uit, zet deze met 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op matig hoog vuur en blijf 5 minuten regelmatig roeren.
- Kook de rijst 12 minuten met 600 ml kokend water of apart gehouden kippenbouillon en een klein snufje zeezout in een pan met deksel op matig-hoog vuur of tot al het vocht opgenomen is.
- Roer de currypasta en mangochutney door de uitjes, 2 minuten later gevold door de kip, de uitgelekte kikkererwten en de diepvriesspinazie en tomaten (snijd grotere tomaten doormidden of in kwarten) en blijf 5 minuten regelmatig roeren.
- Giet de kokosmelk erbij en laat 5 minuten flink pruttelen, of tot de saus zo dik is als je wilt, de spinazie ontdooid is en de rijst gaar is.
- Breng de curry perfect op smaak met zout en zwarte peper, serveer met de rijst en bestrooi met korianderblaadjes als je wilt.
Ingeborg's homecooking