De buurtverbinders van Dichteren stellen zich voor


Wie zijn nu die buurtverbinders die zoveel berichten plaatsen op het platform? Uiteraard houden we allemaal van het voeren van gesprekken, maar vooral van het samen doen van leuke activiteiten! Zo hebben we onder andere de jaarlijkse burendag, de welzijnsmarkt bij VIOD en de fysieke wijkflyer (al 3x verschenen) van onsdichteren.nl vormgegeven. Hier doen we samen de redactie voor. Maar we zitten niet stil. Zo verzorgt Diny gave creatieve workshops en spant Eileen zich in voor leuke berichten op de website. Peter doet de interviews en Anja fotografeert de wijk op haar mooist. En Ingeborg is een soort vliegende kiep voor verbinding. Met dit team weet je nooit wat er allemaal kan ontstaan. Het is vooral de bedoeling dat leuke ideeën werkelijkheid worden in de wijk. Dat maakt het leven zoveel mooier. Ook is er elke eerste zondag van de maand een dansmiddag van 15-17 uur bij de ontmoetingsruimte in Waterrijk. Want met de voetjes van de vloer op lekkere muziek is super gezellig en gezond. Lees hieronder meer over de buurtverbinders. En mail ons vooral als je iets wilt weten, een idee wilt delen of gewoon eens wilt afspreken.

Diny Sanders is de buurtverbind(st)er uit ons team van het eerste uur, die het liefste met je in gesprek gaat. Het verbinden van mensen met elkaar, is datgene waar ze heel blij van wordt. Dat kan op allerlei manieren en het liefste live. De website kan ons helpen elkaar te helpen voor een goed gesprek. Diny verzorgt ook verschillende creatieve workshops en middagen. Het is een soort zwaan-kleef-aan. Ben je eenmaal aan het schilderen, tekenen, dansen of iets anders creatief aan het doen. Dan zorgt Diny ervoor dat je er plezier in blijft houden. Zij zet dit ook graag op het platform. Dan weten anderen er ook van. Dat is precies waar de technologie voor bedoeld is!

Eileen Gordijn is onze hulp en toeverlaat. Zij kan heel gemakkelijk berichten plaatsen, foto's schieten en alle avonturen van de wijk in beeld brengen op het platform. Technologie is haar wel bekend. Omdat zij al jaren websites maakt voor stichtingen en verenigingen die haar hulp van harte kunnen gebruiken. Samen met Diny zijn zij vaak in de wijk te vinden en verbaas je niet als zij je aanspreken over de wijk. Elkaar leren kennen en vooral horen hoe het je vergaat vinden beide dames heel fijn. 

Ingeborg van der Oord Zij verbaast zichzelf door zo'n enthousiaste buurtverbinder te zijn. "Had ik niet verwacht. Eerst dacht ik dat het super veel werk zou zijn. Het geeft juist energie om de wijk in te gaan en te ontdekken wat er allemaal al gebeurt in de wijk. En dat haal je op in één of twee uurtjes per week. Zelf woon ik net in een stuk waar geen sociale voorzieningen zijn. Door heel Dichteren als 'uitwijk' gebied te zien gaat er opeens een wereld voor me open. En het leukste van alles ik ontmoet zoveel 'nieuwe onbekenden' ieder met zijn eigen verhaal. Ik geniet ervan als er weer een inwoner zich heeft gemeld op het platform, dan weet ik dat we van elkaars bestaan weten en dat mensen elkaar kunnen vinden als ze hulp nodig hebben of leuke dingen willen doen! Neem vooral contact met me op als je leuke ideeën hebt, wij hebben een mooi netwerk waar we gebruik van kunnen maken." 

Anja te Boome Nieuwenhuis zet zich naast verbinder ook in als fotograaf voor het platform. Zij heeft hetzelfde gevoel. "Het is enorm leuk om Buurtverbinder te zijn voor deze wijk. Ik hou van uitdagingen, ben enorm nieuwsgierig en dit digitale platform is een geweldig middel om de bewoners van Dichteren fysiek met elkaar in contact te brengen. Het is een mooie en fijne wijk om in te wonen en het woongenot kan alleen maar beter worden wanneer we elkaar nog beter leren kennen. Voor dit platform ga ik er (nog) meer op uit om foto's te maken van de wijk en schoonheid en diversiteit blijven me verbazen! Mijn advies: Nodig elkaar uit voor een kopje koffie/en wie weet welke leuke gesprekken er uit ontstaan. En ga er op uit, deze wijk heeft zoveel te bieden."

Peter Middelkoop is de man in ons midden. Hij is actief als predikant voor de kerkgemeenschap van de Wingerd, geniet van het doen van vrijwilligerswerk en houdt ervan om veel te reizen en te fietsen. Als buurtverbinder neemt hij graag interviews af en verkent hij de ontwikkelingen in de wijk. Hij is aangesloten bij het wijknetwerk overleg Dichteren waarin alle zorg, welzijn en inwonersorganisaties samen nadenken over de wijkaanpak en ondersteuning voor mensen die daar behoefte aan hebben. Een mooie klus om ook via die weg mensen te verbinden.