Op zoek naar een lekkere én gezonde traktatie? Deze brownies zijn smeuïg, zoet door de dadels en ze zitten boordevol goede voedingsstoffen.
- Circa 12 stuks
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Oventijd: 25 minuten
Wat je nodig hebt
Ingrediënten
- 1 blik zwarte bonen (400 gram, uitlekgewicht ca. 240 gram)
- 100 gram dadels (ontpit)
- 3 eieren
- 100 gram pure chocolade (min. 70% cacao)
- 50 gram boter
- 25 gram cacaopoeder
- 75 gram pecannoten
- 75 gram gedroogde cranberry’s
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bekleed een vierkante bakvorm (ca. 20x20 cm) met bakpapier.
- Doe de uitgelekte bonen samen met de dadels en de eieren in de keukenmachine en maal tot een gladde puree.
- Smelt de chocolade samen met de boter op een lage hittebron.
- Voeg de cacao toe aan de bonen-dadelpuree en mix goed.
- Roer de gesmolten chocolade-botermix erdoor en hak de pecannoten grof.
- Schep de pecannoten en cranberry’s erdoor.
- Giet het beslag in de bakvorm en strijk glad.
- Bak de brownie in ca. 25 minuten gaar. Laat afkoelen voordat je het in stukken snijdt.
TIP
- Wil je een frisse twist? Voeg wat geraspte sinaasappelschil toe aan het beslag.
- Of vervang de pecannoten door walnoten of hazelnoten voor een andere smaak en bite.