Wat je nodig hebt
Ingrediënten
- 600 gram kabeljauwfilet (of andere witvis)
- 1 blikje tonijn op water
- 3 teentjes knoflook
- 50 gram zwarte olijven zonder pit
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 ansjovisfilets
- 2 eetlepels kappertjes
- 3 sneetjes oud brood
- 2 vleestomaten
- 1 citroen (je gebruikt alleen de schil)
- 5 takjes peterselie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Laat de tonijn uitlekken. Pel de knoflook.
- Meng in een keukenmachine of met de staafmixer de tonijn, olijven, 5 eetlepels olijfolie, ansjovis, kappertjes en knoflook tot een dikke saus ontstaat.
- Snij de korstjes van het brood en verkruimel het brood zeer fijn.
- Was de tomaten en snij in plakjes.
- Boen de citroen schoon en rasp de schil.
- Knip de peterselie heel fijn en meng met de geraspte citroenschil.
- Leg de kabeljauwfilet in een platte ovenschaal. Verdeel de tonijnmassa hierover. Leg de tomatenplakjes erop. Strooi de peterselie met citroenschil erover en dek af met het broodkruim. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie.