Wat je nodig hebt
Ingrediënten
- 6 blaadjes bladerdeeg
- paneermeel
- 750 gram diepvriesspinazie
- 1 pakje monchou
- 1 bakje kruidenkaas
- 100 gram geraspte kaas
- 2 eieren
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
Zo maak je het
- Bedek de taartvorm met een laagje bakpapier, vet de vorm in en bedek met het bladerdeeg.
- Prik de deegbodem hier en daar in met een vork en bestrooi met een beetje paneermeel.
- Verwarm de diepvriesspinazie in een pan en laat even uitlekken in een zeef.
- Voeg dan de monchou, de kruidenkaas en de geraspte kaas toe en laat even smelten.
- Klop de eieren los en voeg toe als de spinazie afgekoeld is (anders schiften de eieren)
- Peper en zout toevoegen naar smaak.
- Giet het mengsel in de taartvorm.
- Zet de taart 30-40 minuten midden in de oven op 210 en bak hem gaar en goudbruin.
- Hou de gaarheid in de gaten!
Recept van Ingeborg van der Oord