🥬🍐 Een verrassende ovenschotel waarin de licht bittere smaak van witlof prachtig samenkomt met het zoete van peer, de romigheid van gesmolten kaas en de knapperige bite van walnoten. Een heerlijke combinatie voor een warme maaltijd
Ingrediënten (4 personen)
6 stronken witlof
2 rijpe peren, in dunne plakjes
100 g walnoten (eventueel gemengd met amandelen en cashewnoten)
150 g zachte kaas (bijvoorbeeld brie of camembert), in plakjes
1 el boter
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de witlofstronken en verwijder de harde kern.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de witlof kort aan. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de witlof in een ovenschaal, beleg met plakjes peer en verdeel de kaas erover.
Strooi de walnoten erover.
Zet 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
👉 Lekker met aardappelpuree of een frisse salade!
Bekijk er meer via deze link: