SPAGHETTI - LEKKER PITTIG.
Wil je lekker, snel en gezond eten? Maak dan eens deze pittige spaghetti.
1 persoon.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
1 klein rood chilipepertje
50 gram zwarte olijven zonder pit
1/2 blikje ansjovisfilets (à 48 gram)
2 eetlepels olijfolie
1/2 blik tomaatblokjes (à 400 gram) of 200 gram verse tomaten in blokjes
75 gram volkoren spaghetti
25 gram grofgeraspte Parmezaanse kaas
Takjes peterselie
Bereiden
- Pel en snipper de knoflook. Maak het pepertje schoon en snipper het. Hak de olijven grof. Laat de ansjovisfilets uitlekken en snij deze fijn.
- Verhit de olie en fruit de knoflook, het pepertje en de ansjovis ongeveer 1 minuut. Voeg tomaten en olijven toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen. Breng pittig op smaak met peper.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de spaghetti met de saus. Bestrooi met de geraspte kaas en fijngeknipte peterselie.
Tip: wil je minder koolhydraten vervang dan een deel van de spaghetti door courgetteslierten.
Eet smakelijk!
22-06-2024/eg