Wat je nodig hebt
Ingrediënten
- 6 tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 wortel (als je wilt)
- olijfolie (om te besprenkelen)
- bouillonblokje
Zo maak je het
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Doe de ingrediënten in de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie.
- Plaats de schaal in de oven. Na zo’n 30-40 minuten is alles gegrild.
- Haal als je wilt de velletjes van de tomaat. Die zitten nu los.
- Doe de inhoud van de schaal in een pan.
- Voeg een hoeveelheid water toe en 1 bouillonblokje.
- Even verwarmen en pureren.
Wil je een rijkere soep?
Bijvoorbeeld met extra groenten en balletjes? Voeg deze dan ook in het laatste stadium toe na het pureren en verwarm deze nog even in de pan tot ze gaar zijn.
De gasten zullen je vast complimenteren met de tomatensoep, smullen maar!
Ingeborg