Wat je nodig hebt voor 1 rol (2 porties)
Ingrediënten
- 3 eetlepels geraspte lijnzaad (25 g)
- 6 eetlepels water (80 ml)
- 300 g aardappelen (geschild)
- 600 g pompoen
- 50 g meel
- olijfolie
- 1 1/2 theelepel zout
- Peper
- 50 g kaas (kan ook vegan)
Beleg
- 4-6 verse vijgen
- 1 eetlepel ahornsiroop
- een scheutje olie
- 125 g (vegan) kruiden verse room
- 100 g (vegan) feta
- 2 handvol rucola
- 1 theelepel gehakte verse rozemarijn
- 30 g gehakte geroosterde pecannoten
Zo maak je het
- Roer lijnzaad met water en min. 15 minuten laten pruttelen.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Aardappelen en pompoenen schillen en fijn raspen.
- Doe de geraspte groenten in een schone vaatdoek en knijp ze goed uit.
- Meng nu de geperste groenten met de lijnzaad, het meel, olijfolie, kaas en kruiden. Alles op een met bakpapier bedekte ovenplaat leggen en afstrijken tot ongeveer een halve centimeter dikte.
- 30 minuten bakken tot de bodem goudbruin en licht krokant is.
- Dan even laten afkoelen Leg de plaatkoek voorzichtig op een nieuw bakpapier of een grote plank en haal voorzichtig het bakpapier los van de koek.
- Snijd vijgen en bak ze in een beetje olie in een koekenpan. Karamelliseren met ahornsiroop.
- Bedek de plantaardige vloer met kruiden crème fraîche en bekleed met de overgebleven ingrediënten.
- Rol daarna alles op.