Deze heerlijke hartige aardappel taart is koud ook lekker als meeneemlunch.
4 personen
Wat heb je nodig:
- 275 gram vastkokende aardappelen
- 5 grote eieren
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 20 gram verse peterselie
Bereidingswijze:
- Pel en snipper de ui.
- Schil de aardappelen en snij in dunne plakken van circa 3 mm.
Dep de plakjes droog met een schone theedoek. - Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan.
Bak de ui hierin circa 3 minuten en leg hierop laagjes aardappelplakjes. Zet de warmtebron laag en laat de aardappelen en ui, onder af en toe omscheppen, in circa 20 minuten gaar worden. - Pel en snipper ondertussen het teentje knoflook.
- Hak de peterselie fijn.
Klop de eieren los in een kom:
- Roer de knoflook en peterselie hierdoor;
- Voeg de aardappelen en ui toe;
- Breng op smaak met peper.
- Verhit de rest van de olie in de koekenpan. Schenk het aardappeleimengsel in de pan, spreid het gelijkmatig uit en zet de warmtebron laag. Bak de tortilla circa 20 tot 30 minuten zonder deksel tot de bovenkant vrijwel droog is en de onderkant lichtbruin is. Schud de pan steeds heen en weer.
- Keer de tortilla met behulp van een bord en bak nog 2 minuten.
- Snij de tortilla in 4 tot 6 punten.