Een lunchgerecht voor 4 personen - bereidingstijd 30 minuten.
Rode biet en geitenkaas die combinatie is perfect. Helemaal als je de bieten roostert in de oven.
Ingrediënten:
- 1 kilo rode of gekleurde bieten (rauw)
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 gram verse spinazie (of rucola)
- 150 gram zachte geitenkaas
- 80 gram walnoten
- 4 eetlepels gedroogde cranberry’s
- 2 eetlepels balsamicoazijn
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Boen de bieten schoon onder stromend water en snij het wortelgedeelte eraf. Snij de bieten in partjes. Meng de bieten met peper en 1 eetlepel olie.
- Rooster de bieten in de oven in 25 minuten gaar en bruin. Zo gaan de bieten lekker zoet smaken.
- Verdeel de spinazie over 4 borden. Verkruimel de geitenkaas. Hak de noten. Verdeel de bieten, noten, cranberry’s en geitenkaas over de spinazie.
- Klop een dressing van de balsamicoazijn met de rest van de olie en peper. Sprenkel de dressing over de salade.