Arretjescake
Wat heb je nodig:
- groot cakeblik (35 cm)
- mixer
- 500 gr mariabiscuits
- 500 gr ongezouten roomboter
- 500 gr donkerbuine basterdsuiker
- 5 royale eetlepels cacao
- 4 eieren
Bereidingswijze:
- Eieren met de basterdsuiker mengen.
- Cacao lepel voor lepel toevoegen en mengen.
- Ondertussen de boter smelten, daarna toevoegen en mengen.
- Kleine stukjes gebroken mariabiscuits toevoegen en weer mengen.
- In een groot cakeblik storten (35) cm, bovenkant plat strijken en op laten stijven in de ijskast.
In dunne plakken snijden, eigenlijk niet snijden maar een broodmes zonder kartels van boven naar beneden er door drukken.
Arretjescake: hoe bewaren en invriezen?
De klassieke arretjescake kun je in een goed gesloten bak maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast. Dat kan niet langer, vanwege de rauwe eieren die er vaak in zitten. Maak je arretjescake zonder ei? Dan kun je ’m iets langer bewaren: 3 tot 5 dagen. In de vriezer is arretjescake luchtdicht verpakt ongeveer 3 maanden houdbaar.