Doe eens wat anders met bloemkool op je bakplaat in de oven. Dit gemakkelijke recept uit de oven wordt vast een van je favorieten.
Voor 2 personen
Wat je nodig hebt
Ingrediënten
- 400 gram aardappelen
- 500 gram bloemkool
- 200 gram kipfilet
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels kerriepoeder
- 3 teentjes knoflook
- 1 citroen, schoongeboend
- 200 ml Griekse yoghurt
- 1 bosuitje
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Boen de aardappelen schoon en snij deze in parten. Maak de bloemkool schoon, verdeel in kleine roosjes en snij de stelen in blokjes. Snij de kipfilet in blokjes.
- Meng de olie met de kerriepoeder, de uitgeperste teentjes knoflook en eventueel wat peper en zout.
- Meng een ruime eetlepel olie door de aardappelparten en verdeel over de bakplaat. Bak de aardappeltjes 10 minuten.
- Snij de citroen in parten. Meng ondertussen de rest van de kerrieolie met de bloemkool en kipfilet en verdeel dit na de 10 minuten over de bakplaat. Leg de stukken citroen er tussen. Bak het geheel nog eens 20 minuten tot alles gaar en zacht is.
- Roer de yoghurt los met een beetje zout en peper. Snij het bosuitje in fijne ringetjes en schep dat door de yoghurt
- Verdeel over 2 borden en besprenkel met de yoghurt.