Mireille Guiliano beschrijft in haar boek 'waarom Franse vrouwen niet dik worden'. Franse vrouwen drinken wijn, eten minstens drie keer per dag uitgebreid, sporten nauwelijks en toch blijven ze slank. Hoe doen ze dat?
Het is een leuk boek. 'Het ultieme non-dieetboek', staat er op de achterflap. 'Tijdloos, grappig, verfijnd én smaakvol'. Wat wil een mens nog meer? Nou ja, dat recept natuurlijk, van die magische preisoep.
Wat je nodig hebt
- 1 kilo prei
- olijfolie
- citroensap
- gehakte peterselie
- peper en zout
Bereidingswijze
- Snijd de preien in de lengte doormidden en spoel ze goed af. Snijd alleen de droge, beschadigde stukken van het groen eraf, zodat je het wit plus een flink stuk groen overhoudt.
- Doe de prei in een grote pan met water. Breng aan de kook en laat 20-30 minuten sudderen. Giet het water af in een kom en houd het apart. Doe de preien in een kom.
- Drink om de twee à drie uur een kop van het vocht, naar smaak opgewarmd of op kamertemperatuur.
- Eet de prei als maaltijd of wanneer je trek hebt, een halve kop per keer.
- Sprenkel er een paar druppels olijfolie en citroensap overheen, en gebruik eventueel wat peper en zout of gehakte peterselie.
Twee dagen lang is dit je enige voeding!
Op de avond van de tweede dag kun je een stukje vlees of vis (100 gram), twee soorten gestoomde groente met wat boter of olie, en een stukje fruit eten.