Een heerlijk voorgerecht op een warme zomerdag.
De zaadjes geven een heel apart, kruidig aroma te koop in Oosterse winkels en in kruiden gespecialiseerde winkels. Koriander is ook gemalen te koop, maar lekkerder om het zelf fijn te malen. Voorbereiding kan een dag van tevoren.
Wat je nodig hebt voor 2 personen:
- 1 theelepel anijszaad
- 1 theelepel korianderzaad
- 2 takjes munt
- ½ komkommer
- ½ liter volle roeryoghurt (Biogarde)
- 3 theelepels honing
- zout, versgemalen peper
- milde paprikapoeder
- 2 ijsblokjes
Bereidingswijze:
- In een vijzel anijs en korianderzaad fijnstampen.
- Boven een kopje de munt heel fijn knippen (paar kleine blaadjes achterhouden voor garnering).
- Komkommer schillen en in stukjes snijden.
- In een mengbeker doen: komkommer, yoghurt, anijs en korianderzaad, honing.
- Kloppen (staafmixer) tot een glad mengsel.
- Op smaak brengen met zout en peper (mag vrij pittig want de soep wordt nog verdund door ijsblokjes).
- Tot gebruik afgedekt in de ijskast zetten.
Opdienen:
- Komkommersoep nogmaals goed doorroeren.
- Over 2 borden of kommen verdelen en per persoon 2 ijsblokjes toevoegen.
- Achtergehouden muntblaadjes er voorzichtig opleggen en soep bestrooien met wat paprikapoeder.