Bak snel een restje malse gekookte kip heerlijk krokant!
1 persoon - 10 minuten
Wat je nodig hebt
Ingrediënten
- 75 g in stukjes getrokken gepocheerde kip
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 (Libanees) platbrood
- 1 volle el hummus
- ¼ kropje little gem sla
- 6 cm komkommer
- 2 taakjes bladpeterselie
- 1 tl vloeibare honing
- 20 g feta
- 1 el granaatappelpitjes
- ½ citroen
- extra vierge olijfolie
- peper en zeezout
Zo maak je het
- Bak de kip (en een paar reepjes vel, als je die hebt) met ½ eetlepel olijfolie en een snufje zeezout en zwarte peper in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak de kip 3 minuten, of tot hij lekker crispy en mooi goudbruin is, en bak de sesamzaadjes de laatste minuut mee. Leg het platbrood er eventueel op om op te warmen.
- Smeer de hummus op het platbrood, scheur de sla in stukjes en verdeel erover.
- Snijd de komkommer in lucifertjes, snipper de peterselieblaadjes en strooi ze er in een hoopje op.
- Schenk de honing over de kip en meng het, schep op het broodje, verkruimel de feta erboven en strooi de granaatappelpitjes erover.
- Maak af met een beetje extra vierge olijfolie en een snufje peper en zout, knijp er naar smaak wat citroensap over.
- Oprollen en genieten!
Ingeborg's homecooking