Bron: ah.nl/allerhande
4 personen
Wat je nodig hebt
grote ovenschaal (20 x 30 cm)
- 1 bloemkool
- 2 eetlepel milde olijfolie
- 145 gram tapenade met zongedroogde tomaat
- 270 gram vers bladerdeeg
- 50 gram jonge bladsla met rucola
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Haal de bladeren van de bloemkool en snijd de stronk eraf. Leg de bloemkool in de ovenschaal en besprenkel met de olie. Rooster de bloemkool 45 min. in het midden van de oven.
- Neem de bloemkool uit de oven en laat minimaal 10 min. afkoelen.
Bestrijk de hele bloemkool rondom met de tomaten tapenade. - Pak de bloemkool in met het bladerdeeg en leg terug in de ovenschaal. Bak nog 40 min. in het midden van de oven.
- Leg de bloemkool in bladerdeeg met behulp van een spatel op een mooie schaal en verdeel de salade eromheen.
Bekijk het hele recept en de instructievideo op ah.nl/allerhande/recept/R-R1191575/hele-bloemkool-in-bladerdeeg