Dans je fit elke eerste zondag van de maand bij de Ontmoetingsruimte Waterrijk

Buurtverbinders Dichteren

Details

Zondag 7 juli 2024 van 15:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Willy Brandtplein 24, Doetinchem
Terugkerende activiteit
Maandelijks op de 1de zondag tot en met 5 januari 2025

Bewegen is gezond. Dansen op muziek brengt je weer in beweging. "Het is leuker dan fysiotherapie. Daarvoor doe ik een aantal oefeningen. Hier dans ik zonder dat ik het door heb zo 45-60 min en beweeg ik nog meer," zegt een van de deelnemers enthousiast.

Ontmoeten, bewegen en genieten. Dat is het doel van dit initiatief. Nu kun je elke eerste zondag van de maand naar de Ontmoetingsruimte Waterrijk komen om heerlijk te dansen op muziek. Niet alleen heb je een gezellige middag, maar je voelt je ook nog eens fit. Raymond zorgt voor de lekkere muziek. Onze Amphion dansdocent is er niet elke maand, maar geeft ons genoeg ideeën mee om met elkaar mee verder te gaan.

Het effect? Het bewegen is zoveel leuker. Elke eerste zondag van de maand ben je welkom. De eerstvolgende keren zijn op 7 juli  en 4 aug aanstaande, van 15:00 tot 17:00 uur. Er is muziek en tegen een kleine vergoeding kun je ook koffie/thee of een borrel kopen. Maar ook als je niet wilt dansen en gewoon wilt genieten van de anderen, ben je natuurlijk welkom. Je zult versteld staan hoe snel je op de dansvloer terechtkomt. Dit initiatief is voor jong en oud.

Wat inspireerde de initiatiefnemers om dit initiatief te starten? Op de Burendag in september vorig jaar was er een geweldige dansdocent, Jane, die hen meenam in het plezier van het bewegen op muziek. Daar ontstond het idee om dit voort te zetten. Inmiddels zijn er al meer dan 9 maanden lang elke eerste zondag van de maand danssessies georganiseerd, waarbij er regelmatig 20 tot 30 mensen aanwezig zijn. De QuickStep, samen dansen, en genieten van de muziek met anderen zorgen voor veel plezier.

Hoe kun je meedoen of bijdragen? Het is heel simpel: je kunt gewoon komen, iedereen is welkom. Dus trek je dansschoenen aan en dans je fit bij de Ontmoetingsruimte Waterrijk.

Voor wie
Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Gezondheid, Ontmoeten
Wat
(Netwerk)bijeenkomst

Over de organisator

Buurtverbinders Dichteren
Wij zijn de buurtverbinders van Dichteren. Wij beheren het platform www.onsdichteren.nl maar bouwen vooral bruggen tussen inwoners en act...... Lees meer